"Американско сватбено одеяло" ("How to Make an American Quilt")
„Американско сватбено одеяло“ („How to Make an American Quilt“)

Във филма „Американско сватбено одеяло“ („How to Make an American Quilt“) Уинона Райдър блести в този завладяващ шедьовър, режисиран от Джослин Мурхаус. Фин е млада и красива студентка, която е решила да прекара лятото в дома на баба си и нейната сестра (носителките на „Оскар” Елън Бърстин и Ан Банкрофт).

В „Американско сватбено одеяло“ („How to Make an American Quilt“) тя е заобиколена от истории за любов и спомените на възрастните дами, Фин пише дипломната си работа и обмисля предложение за брак, което е получила от приятеля си. След като среща привлекателния Леон (Джонатан Шеч), тя започва да се колебае в чувствата и стремежите си.

Любовта и сълзите от миналото се преплитат с днешните усложнения и Фин трябва да се научи да избира между отговорността и мимолетните желания, между доверието и страстта. „Американско сватбено одеяло“ („How to Make an American Quilt“) е филм, който събира силна страст, истинска любов, измяна, радост и няколко поколения от най-талантливите актриси на Холивуд в една съвременна филмова класика.

„Американско сватбено одеяло“ („How to Make an American Quilt“)

САЩ, 1995 г.

Режисьор: Джослин Мурхаус

В ролите: Кейт Капшоу, Уинона Райдър, Иън Макнийс, Ан Банкрофт, Адам Болдуин, Елън Бърстин, Дърмът Мълроуни и др.

Жанр: Драма, Романтика

Трейлър на филма „Американско сватбено одеяло“ („How to Make an American Quilt“)