"Камерата" ("The Chamber")
„Камерата“ („The Chamber“)

Във филма „Камерата“ („The Chamber“) Адам Хол (Крис О’Донъл) е преуспяващ адвокат с практика в Чикаго, който отива в щата Мисисипи, за да поеме случая на Сам Кейхол (Джийн Хекмън). Неприкрит расист и член на „Ку Клукс Клан“, Кейхол е бил осъден в началото на 60-те години за убийството на адвокат от еврейски произход и децата му.

Ще видим във филма „Камерата“ („The Chamber“) как поредната му молба за помилване е отхвърлена и по всичко изглежда, че ще се озове на електрическия стол. Докато се подготвя за защитата, Адам ненадейно открива изумителна тайна за себе си – оказва се, че е внук на Кейхол. Въпреки че не споделя расистките възгледи на стареца, той прави всичко възможно да спаси живота му.

Верен на свадливия си нрав в „Камерата“ („The Chamber“), Кейхол не се доверява на уменията на младия адвокат. Благодарение обаче на леля си Лий (Фей Дънауей), която е била свидетелка на убийството на чернокож мъж, извършено от дядо му преди години, Адам постепенно успява да добие пълна представа за ужасяващата роля, която Кейхол е изиграл не само в семейството си, но и в целия щат.

„Камерата“ („The Chamber“)

САЩ, 1996 г.

Режисьор: Джеймс Фоли

В ролите: Джийн Хекман, Фей Дънауей, Крис О’Донъл, Робърт Проски, Реймънд Бари, Харв Преснел и др.

Жанр: Драма, Трилър

Трейлър на филма „Камерата“ („The Chamber“)