"Ваканцията на мистър Бийн" ("Mr. Bean’s Holiday")
„Ваканцията на мистър Бийн“ („Mr. Bean’s Holiday“)

Във филма „Ваканцията на мистър Бийн“ („Mr. Bean’s Holiday“) прочутият герой на Роуън Аткинсън от телевизионния сериал от 90-те години – мистър Бийн, се впуска във второто си приключение на големия екран в тази забавна комедия. Потиснат от влажното и студено време в Лондон, мистър Бийн във филма „Ваканцията на мистър Бийн“ („Mr. Bean’s Holiday“) намира най-добрия лек, когато печели екскурзия до слънчева Южна Франция с платени разноски и видеокамера под ръка.

Но още с пристигането си той попада в поредица неприятни ситуации – принуден е да яде странни морски деликатеси във френски ресторант и разбира, че влакът стрела напълно заслужава името си. Във „Ваканцията на мистър Бийн“ („Mr. Bean’s Holiday“) ще видим как в крайна сметка мистър Бийн се озовава на Френската ривиера и проваля снимките на последния филм на режисьора Карсън Клей – сноб с мания за величие.

Мистър Бийн обаче не знае, че непохватните любителски кадри, които той самият е заснел, случайно ще попаднат във филма на Клей и ще бъдат показани на предстоящия филмов фестивал в Кан.

„Ваканцията на мистър Бийн“ („Mr. Bean’s Holiday“)

САЩ, 2007 г.

Режисьор: Стийв Бенделак

В ролите: Роуън Аткинсън, Уилям Дефо, Стив Пембертън, Жан Рошфор, Карел Родън и др.

Жанр: Комедия

Трейлър на филма „Ваканцията на мистър Бийн“ („Mr. Bean’s Holiday“)