"Островът" ("The Island")
„Островът“ („The Island“)

Във филма „Островът“ („The Island“) действието се развива някъде след около 50 години. Планетата е тотално отровена и само няколко хиляди души са се спасили в огромен, изолиран от външния свят комплекс небостъргачи. Ежедневието е почти роботизирано. Всичко се следи автоматично, включително метаболизма на всеки отделен човек. Имената също са малко странни.

В „Островът“ („The Island“) Линкълн Шест Ехо (Юън Макгрегър) е от хората, които все си задават въпроси. Къде отива конвейрът с епруветки, които внимателно трябва да се пълнят с точни дози хранителни вещества? Защо не се позволява близък контакт с жените в сградата? И защо той не може да остава прекалено дълго с Джордан Две Делта (Скарлет Йохансон)?

Какво налага толкова строга дисциплина във филма „Островът“ („The Island“)? И какъв е този лелеян остров, за който се тегли лотария и към който се отправя поредният щастливец? Дали наистина приказното късче земя е единственото останало неотровено място на Земята? Освен това Линкълн Шест Ехо сънува кошмари – факт, който неясно защо безпокои силно шефа му Мерик (Шон Бийн). Пък и тайният му приятел от подземията – Маккорд (Стив Бушеми) – отговаря твърде уклончиво на повечето му въпроси… .

„Островът“ („The Island“)

САЩ, 2005 г.

Режисьор: Майкъл Бей

В ролите: Юън Макгрегър, Джимон Хонсу, Стив Бушеми, Шон Бийн, Скарлет Йохансон, Майкъл Кларк Дънкан

Жанр: Екшън, Приключенски, Фантастика

Трейлър на филма „Островът“ („The Island“)