"Хищници" ("Grabbers")
“Хищници” (“Grabbers”)

Във филма “Хищници” (“Grabbers”) симпатичният Киърън О’Ший е полицай, който обича да си пийва. Той е натоварен със задачата да поеме под крилото си новопристигналия млад офицер – праволинейната Лиза Нолан, в малкото рибарско селце, разположено на западния бряг на Ирландия. Двамата нямат кой знае каква работа, освен да се разправят с някой попрекалил с пиенето местен, като най-често наквасеният, който създава проблеми, е именно О’Ший.

В “Хищници” (“Grabbers”) съвсем скоро обаче започват да се случват необичайни неща. Изчезва екипажът на рибарска лодка. Вълните изхвърлят на брега мъртви китове. Местен рибар хваща в мрежата си странно същество с пипала. Офицерите О’Ший и Нолан бързо се досещат, че някъде там има нещо неясно, но голямо, което е много гладно. Време е да съберат местните, да строят войската и… да отпрашат към кръчмата!

Разбира се, “Хищници” (“Grabbers”) е понаквасена пародия на Война на световете, макар че ни сервира абсурдната си идея с непроницаема сериозност. Филм, от който вторачените в пъпа си холивудски проекти като Ейбрахам Линкълн: Ловецът на вампири могат да понаучат някои полезни неща за иронията.

“Хищници” (“Grabbers”)

САЩ, 2012 г.

Режисьор: Джон Райт

В ролите: Ръсел Тови, Рут Брадли, Ричард Койл, Паскал Скот

Жанр: Комедия, Ужаси, Фантастика

Трейлър на филма “Хищници” (“Grabbers”)