"Ефектът на пеперудата" ("The Butterfly Effect")
„Ефектът на пеперудата“ („The Butterfly Effect“)

Във филма „Ефектът на пеперудата“ („The Butterfly Effect“) Евън Треборн е изгубил представа за времето. От най-ранна възраст, важни моменти в неговия живот изчезват в черна дупка от забрава, момчешките му години са белязани от поредица ужасяващи събития, които той обаче не може да си спомни. Това което остава са духът на спомена и разбитите животи на приятелите му от детството – Кейли, Лени и Томи

През детството си в „Ефектът на пеперудата“ („The Butterfly Effect“) Еван е под наблюдение и грижа на психолог, който го съветва да си води дневник, в който да описва подробно живота си, ден по ден. Години по-късно, той открива случайно старите си дневници. Започвайки да ги чете, Еван се връща назад във времето, без да може да си обясни как.

В „Ефектът на пеперудата“ („The Butterfly Effect“) ще видим как той разбира, че старите му дневници, които лежат захвърлени, са средство, с което той може да се връща назад във времето и да преоткрива загубените си спомени. Но по този начин Еван само открива каква отговорност носи за опропастените съдби на своите приятели и най-вече на Кейли, първото момиче, което е обичал.

„Ефектът на пеперудата“ („The Butterfly Effect“)

САЩ, 2004 г.

Режисьор: Дж. Макий Гръбър, Ерик Брес

В ролите: Итън Саплий, Логан Лърман, Ейми Смарт, Ерик Столц, Уилиям Лий Скот, Елдън Хенсън, Мелора Уолтърс, Аштън Къчър

Жанр: Драма, Трилър

Трейлър на филма „Ефектът на пеперудата“ („The Butterfly Effect“)