Здрач - НоволуниеКакво ще направите, ако истинската ви любов си отиде? Истинската любов, не просто поредното увлечение, не просто някой, който можеш да замениш по всяко време. Истинската любов. Твоето друго аз, твоята сродна душа. Какво става, ако тази любов си тръгне? Отговорът е различен за всеки. А Бела Суон тепърва ще трябва да си отговори на този въпрос в продължението „Здрач 2: Новолуние“.
Вече шест месеца, Едуард и Бела се преоткриват взаимно и разкриват най-красивото един от друг. Те са заедно, обичат се и първоначално дори не могат да си представят, че трудното тепърва им предстои. Когато на рождения си ден Бела се порязва и кръвта й изкарва Джаспър извън границите на доброто поведение, семейство Кълън са принудени веднага да заминат. Едуард оставя Бела, казвайки й че не я желае вече. Бела изпада в тежка депресия и търси утеха при Джейкъб Блек, стар семеен приятел, който й помага да се справи с болката от загубата на Едуард. Но Джейкъб и индианците от Ла Пуш също крият своя тайна. Тайна, свързваща ги със семейство Кълън повече отколкото може да си представите.
Ще намери ли сила Бела да продължи напред без Едуард? Ще го забрави ли? Ще го замени ли с нова любов… с Джейкъб? Какъв ще бъде изборът на Бела?

Режисьор: Крис Вайц

В ролите: Ашли Грийн, Майкъл Шийн, Робърт Патинс, Кристен Стюарт, Тейлър Лаутнър, Дакота Фанинг, Джаксън Ратбон, Били Бърк