“Маската на Зоро” (“The Mask of Zorro”)
“Маската на Зоро” (“The Mask of Zorro”)

Във филма “Маската на Зоро” (“The Mask of Zorro”) в Калифорния в началото на 19-и век маскираният майстор на рапирата Зоро е защитник на народа срещу тиранията на испанското владичество в лицето на безмилостния губернатор Монтеро.

В “Маската на Зоро” (“The Mask of Zorro”) за зла участ, в навечерието на най-големия триумф – освобождението на Калифорния, Монтеро разкрива тайната самоличност на Зоро – дон Диего де ла Вега, напада бунтовника в дома му, взема го в плен, убива съпругата му и отвлича дъщеря му, която представя за свое дете.

Двайсет години по-късно Монтеро се връща в Калифорния с намерението да наложи пълната си власт. След като научава за завръщането му, дон Диего бяга от дългогодишното си пленничество и планира отмъщение. Част от плана му “Маската на Зоро” (“The Mask of Zorro”) е да обучи сираче, помогнало му като дете, да стане негов приемник.

Заедно двамата се подготвят за битка с Монтеро и американския му главорез, за да спасят Калифорния и да се съберат с изгубената дъщеря на Диего. Още веднъж враговете на свободата и правдата в Калифорния трябва да се боят от човека, който оставя знака на Зоро.

“Маската на Зоро” (“The Mask of Zorro”)

САЩ, 1998 г.

Режисьор: Мартин Кембъл

В ролите: Антъни Хопкинс, Катрин Зита-Джоунс, Антонио Бандерас, Мори Чейкин, Стюарт Уилсън и др.

Жанр: Приключенски

Трейлър на филма “Маската на Зоро” (“The Mask of Zorro”)