"Зов за завръщане" ("Total Recall")
„Зов за завръщане“ („Total Recall“)

Филмът „Зов за завръщане“ („Total Recall“) е римейк на популярния от 90-те години на миналия век едноименен екшън-трилър с участието на Арнолд Шварценегер „Зов за завръщане“ („Total Recall“).  В него се разказва за връзката между реалност и спомени, вдъхновен от популярния разказ на Филип К. Дик „Ние можем да си спомним всичко вместо вас“.

Централно място заема компанията „Рикол“, която може да превръща мечтите на хората в истински спомени. В римейка на „Зов за завръщане“ („Total Recall“), Дъглас Куейд (Колин Фарел) е обикновен работник с красива жена (Кейт Бекинсейл), която истински обича, но въпреки това едно пътуване в света на фантазиите му се струва като идеалното бягство  от сивото ежедневие – спомените на супер-шпионин може да се окажат точно това, което му липсва в живота.

Процедурата обаче се обърква. По петите на Куейд се оказва полицията,  контролирана от канцлер Кохааген (Брайън Кранстън), а Куейд няма на кого да се довери, освен на боец от съпротивата (Джесика Бийл), която работи за предводителя на нелегалната опозиция (Бил Най).

Линията между фантазия и реалност в „Зов за завръщане“ („Total Recall“) започва да се размива все повече, а съдбата на света виси на косъм, докато Куейд започва да преоткрива истинската си самоличност, истинската си любов и своето истинско призвание в живота.

„Зов за завръщане“ („Total Recall“)

САЩ, Канада, 2012 г.

Режисьор: Лен Вайсман

В ролите: Колин Фарел, Кейт Бекинсейл, Джесика Бийл, Бил Най, Брайън Кранстън, Бокем Уудбайн и др.

Жанр: Екшън, Приключенски, Трилър, Фантастика

Трейлър на филма „Зов за завръщане“ („Total Recall“)