Във филма „Фантастични животни и къде да ги намерим“ („Fantastic Beasts and Where to Find Them“) приключенията в Ню Йорк през 1926 г. на магизоолога Нют Скамандър в тамошната тайна общност на вещици и магьосници – 70 години, преди Хари Потър да прочете книгата си в училище.

В „Фантастични животни и къде да ги намерим“ („Fantastic Beasts and Where to Find Them“) подобно на “Хари Потър”, сюжетът се фокусира отново върху преживяванията на магьосници и вещици, които по един или друг начин са свързани с училището за магии “Хогуортс”. Един от основните герои в историята е мистериозният Нют Скамандър, който – преди да се присъедини към “Министерството на магиите“ – е преминал успешно обучението си в “Хогуортс”.

"Фантастични животни и къде да ги намерим" ("Fantastic Beasts and Where to Find Them")
„Фантастични животни и къде да ги намерим“ („Fantastic Beasts and Where to Find Them“)

Магическият свят на Ню Йорк през 1926 г. е в опасност. Нещо тайнствено сее хаос и унищожение по улиците, заплашвайки да разобличи магьосническата общност пред Втория Салем, фанатична фракция на немаги (мъгълите в Америка), която иска да се забрани всякаква магия. В „Фантастични животни и къде да ги намерим“ („Fantastic Beasts and Where to Find Them“) в същото време изчезва могъщият черен магьосник Гелърт Гринделволд, който е виновен за редица ужасни дела в Европа… и не може да бъде открит никъде.

Когато нищо неподозиращият немаг Джейкъб Ковалски по невнимание пуска на свобода някои от зверовете на Нют, над града надвисва опасността от потенциална катастрофа. Това е сериозно нарушение на Статута за Секретност и бившата аврор Порпентина „Тина“ Голдстийн се залавя за него, виждайки шанс да си върне обратно поста.

Нещата вземат злокобен обрат, когато загадъчният шеф на магическата сигурност към Магически Конгрес за Управление и Сигурност на Америка Персивал Грейвс, хвърля подозренията си върху Нют и Тина…

„Фантастични животни и къде да ги намерим“ („Fantastic Beasts and Where to Find Them“)

Великобритания, САЩ, 2016 г.

Режисьор: Дейвид Йейтс

В ролите: Еди Редмейн, Езра Милър, Колин Фарел, Рон Пърлман, Джон Войт, Саманта Мортън, Джема Чан, Катрин Уотърстън, Кармен Иджого и др.

Жанр: Приключенски, Фентъзи

Трейлър на филма „Фантастични животни и къде да ги намерим“ („Fantastic Beasts and Where to Find Them“)