Във филма “Момичето от влака” (“The Girl on the Train”) ще видим историята на Рейчъл Уотсън (Емили Блънт) след нейния развод.

В “Момичето от влака” (“The Girl on the Train”) тя всеки ден тя се качва на влака до Ню Йорк – и всеки ден влакът преминава покрай семейната й къща в градчето Уитни, в която са живели заедно с бившия й съпруг Том (Джъстин Дероу) и в която той живее сега, с новата си жена Ана (Ребека Фъргюсън) и детето им.

"Момичето от влака" ("The Girl on the Train")
“Момичето от влака” (“The Girl on the Train”)

Опитвайки се да не мисли върху това, тя се концентрира върху двойка, живееща няколко къщи по-надолу. Това са Мегън и Скот Хипуел (Хейли Бенет и Люк Евънс) – тя ги нарича “Джес” и “Джейсън”, а за тях Рейчъл си представя прекрасен живот и че са перфектното щастливо семейство…

Един ден в “Момичето от влака” (“The Girl on the Train”) тя обаче става свидетел на нещо шокиращо, което я изпълва с гняв. На другия ден се събужда след кошмар, при това – с наранявания и натъртвания, но без конкретен спомен за изминалата нощ. Усещането й е, че се е случило нещо лошо. Идва и новината от телевизията: Мегън Хипуел е изчезнала! Рейчъл се заинтересува от случая и започва да проучва нещата. Дали тя има нещо общо с изчезването и евентуалното убийство на Мегън / “Джес”?

По едноименния роман (2015 г.) на британската писателка Пола Хокинс.

“Момичето от влака” (“The Girl on the Train”)

САЩ, 2016 г.

Режисьор: Тейт Тейлър

В ролите: Емили Блънт, Хейли Бенет, Люк Евънс, Ребека Фъргюсън, Лора Препън, Едгар Рамирес, Алисън Джани, Джъстин Дероу, Лиса Кудроу, Дарън Голдстийн, Никол Бонифашо, Рос Гиби

Жанр: Драма, Криминален, Трилър

Трейлър на филма “Момичето от влака” (“The Girl on the Train”)