Във филма „Около света за 80 дни“ („Around the World in 80 Days“) е приключенска комедия, която представлява екранизация на известния роман на Жул Верн, в който смел мъж предприема най-великото пътешествие в историята на човечеството.

В „Около света за 80 дни“ („Around the World in 80 Days“) през 1872 г., ексцентричният английски изобретател Филиъс Фог (Стийв Кууган) сътворява редица приспособления, които могат да помогнат на хората да пътуват по-бързо и по-лесно, като същевременно работи и по планове за летяща машина.

"Около света за 80 дни" ("Around the World in 80 Days")
„Около света за 80 дни“ („Around the World in 80 Days“)

В разгорещена дискусия с властния лорд Келвин (Джим Броудбент), Филиъс изказва любопитно мнение, в което заявява, че човек е способен да обиколи света за 80 дни. Келвин, който неприкрито таи лоши чувства към Филиъс, го предизвиква да направи точно това: да обиколи света за 80 дни.

За да стане още по-интересно, лордът добавя и едно последно допълнително условие: ако Филиъс не успее да извърши уговореното в рамките на определения срок, той ще трябва да се откаже от своите изобретения завинаги. Фантастичният Джеки Чан и красивата Сесил Де Франс ще съпътстват смелия Филиъс по време на неговото пътешествие.

Освен тях, за кратко на малките екрани зрителите ще могат да видят и други големи актьорски имена като Арнолд Шварценегер, Оуен Уилсън, Роб Шнайдер и др.

„Около света за 80 дни“ („Around the World in 80 Days“)

САЩ, Германия, Великобритания, 2004 г.

Режисьор: Франк Корачи

В ролите: Джеки Чан, Стив Кууган, Сесил Де Франс, Джим Броудбент, Юън Бремнър, Робър Файфи и др.

Жанр: Комедия, Приключенски

Трейлър на филма „Около света за 80 дни“ („Around the World in 80 Days“)