Екранизация на филма „Изменник по вкуса ни“ („Our Kind of Traitor“) е по едноименната 22-а книга (2010 г.) на британския майстор на съвременния шпионски роман Джон льо Каре.

В „Изменник по вкуса ни“ („Our Kind of Traitor“) сюжета на напрегнатия политически трилър, когато млада двойка заминава на почивка в Мароко, двамата дори не подозират, че животът им ще се преобърне на 180 градуса.

"Изменник по вкуса ни" ("Our Kind of Traitor")
„Изменник по вкуса ни“ („Our Kind of Traitor“)

Университетският преподавател от Оксфорд – Пери Мейкпийс (Юън Макгрегър) и приятелката му – адвокат Гейл Пъркинс (Наоми Харис) се запознават с мистериозния богаташ Дима (Стелан Скарсгард).

Всичко започва от една игра на тенис… Руският милионер, собственик на остров, твърди, че пере парите на руската мафия.

Когато в „Изменник по вкуса ни“ („Our Kind of Traitor“) Дима моли Пери да предаде класифицирана информация на британските тайни служби в замяна на защита за него и семейството му, младият професор и приятелката му са въвлечени в опасния свят на международния шпионаж и мръсните политически игри.

Двойката се озовава на опасно пътешествие от Париж и Берн, през тайна квартира във френските Алпи, до мрачните улички на Лондон. Всичко това в съюз с безскрупулния Хектор – решен на всичко агент на МИ-6 (Деймиън Луис). Ще успее ли Пери да убеди Хектор, че не е изменник, като същевременно защити семейството на Дима?

„Изменник по вкуса ни“ („Our Kind of Traitor“)

Великобритания, 2016

Режисьор: Сюзана Уайт

В ролите: Юън Макгрегър, Джереми Нортъм, Стелан Скарсгард, Наоми Харис, Деймиън Луис, Марк Стенли, Алисия фон Ритберг, Саския Рийвс, Марк Гейтис, Павел Шайда, Радивойе Буквич, Николай Карадобрев, Цветан Паунов

Жанр: Драма, Криминален, Трилър

Трейлър на филма „Изменник по вкуса ни“ („Our Kind of Traitor“)