Във филма „Помпей“ („Pompeii“) се разказва историята на Мило (Кит Харингтън) – роб превърнал се в гладиатор, който се впуска в надпревара с времето, за да спаси своята любима, заставена да се омъжи за корумпиран римски сенатор.

В „Помпей“ („Pompeii“) действието се развива в обречения римски град Помпей няколко дни преди изригването на вулкана Везувий през 79 г.

"Помпей" ("Pompeii")
„Помпей“ („Pompeii“)

Младият роб Майло (Кит Харингтън) е бивш гладиатор, който иска да откупи свободата си и да се ожени за дъщерята на господаря си Касия (Емили Браунинг).

Но това, което той все още не знае е, че тя е принудена да се омъжи за корумпиран римски сенатор (Кийфър Съдърланд), а той вместо свобода, ще бъде продаден на друг богат земевладелец, намиращ се в Неапол.

Докато могъщият вулкан Везувий бълва огън и пепел, а Помпей потъва в разруха, Мило и Аврелия се борят за свободата и любовта си.

Вулканът избухва и Майло си пробива път сред потоците лава, за да спаси любимата си от рушащия се пред очите му величествен град.

„Помпей“ („Pompeii“)

Канада, Германия, САЩ, 2014 г.

Режисьор: Пол Андерсън

В ролите: Кийфър Съдърланд, Емили Браунинг, Кит Харингтън, Кюри Греам, Джаред Харис, Джо Пинг, Кери-Ан Мос, Саша Роиз, Джесика Лукас, Адеуале Акиной Агбадже

Жанр: Драма, Екшън, Исторически, Приключенски

Трейлър на филма „Помпей“ („Pompeii“)