Във филма „Терминатор: Генисис“ („Terminator Genisys“) годината е 2029.

В „Терминатор: Генисис“ („Terminator Genisys“) Джон Конър (Джейсън Кларк) е водач на съпротивата, който продължава да води войната срещу машините.

"Терминатор: Генисис" ("Terminator Genisys")
„Терминатор: Генисис“ („Terminator Genisys“)

При офанзивата край Лос Анджелис на повърхността изплуват страховете на Джон, когато агентите на ТЕКОМ разкриват нов заговор на СкайНет да го атакуват на два фронта – миналото и бъдещето, ход, който ще промени войната завинаги.

И в този филм Арнолд Шварценегер отново е в ролята на пътуващ във времето терминатор, а действието се развива преди събитията от първия филм на поредицата. Изпратеният от бъдещето терминатор е с мисията да опази живота на младата Сара Конър (Емилия Кларк) – героинята от първите две части, майка на Джон. Във филма ще се появи и войникът от човешката съпротива Кайл Рийс (Джай Кортни).

Когато Джон Конър, лидер на съпротивата, изпраща сержант Кайл Рийс обратно в 1984 година, за да предпази Сара Конър и да опази бъдещето, неочакван развой на събитията разкъсва времевата линия. Сержант Рийс се оказва в нова и непозната версия на миналото, където среща необичайни съюзници, включително Пазителят (Шварценегер), опасни нови врагове и неочаквана нова мисия: да рестартира бъдещето…

„Терминатор: Генисис“ („Terminator Genisys“)

САЩ, Канада, 2015 г.

Режисьор: Алън Тайлър

В ролите: Арнолд Шварценегер, Джейсън Кларк, Емилия Кларк, Джей Кортни, Джей Кей Симънс и др.

Жанр: Екшън, Приключенски, Фантастика

Трейлър на филма „Терминатор: Генисис“ („Terminator Genisys“)