Във филма „Отмъстителите: Краят” („Avengers: Endgame“) действието се развива, след като Танос предизвиква катастрофа, използвайки Камъните на безкрайността, с което безразборно заличава половината от населението както на Земята, така и в цялата Вселена в „Отмъстителите: Война без край”.

„Отмъстителите: Краят” ("Avengers: Endgame")
„Отмъстителите: Краят” („Avengers: Endgame“)

В „Отмъстителите: Краят” („Avengers: Endgame“) оцелелите отчаяно се опитват да направят нещо, за да върнат любимите си хора.

Но след като първоначалният опит създава повече проблеми, отколкото решения, тъгуващите и сякаш вече без цел в живота си Отмъстители губят всякаква надежда. Лъч светлина им дава появата на Скот Ланг / Ант-Мен, който по време на боевете на Уаканда е в капана на Квантовата реалност.

Той вярва, че може би има начин да се измъкнат от смъртоносната хватка на Танос. Събирането на отряда отнема известно време – част от членовете му са коренно променени, но в крайна сметка Железният човек, Тор, Капитан Америка, Черната вдовица, Ястребово око, Рокет, Небюла, Хълк и Ант-Мен се съюзяват за една последна мисия на живот и смърт, в която трябва да надхитрят Танос и да спасят вселената.

„Отмъстителите: Краят” („Avengers: Endgame“)

САЩ, 2019 г.

Режисьор: Джо Русо, Антъни Русо

В ролите: Робърт Дауни Джуниър, Крис Евънс, Марк Ръфало, Крис Хемсуърт, Скарлет Йохансон, Джеръми Ренър, Дон Чийдъл, Пол Ръд и др.

Жанр: Екшън, Приключенски, Фантастика

Трейлър на филма „Отмъстителите: Краят” („Avengers: Endgame“)