Филмът „Убийство в Ориент експрес“ („Murder on the Orient Express“) е създаден по едноименния роман на английската писателка и драматург Агата Кристи.

В „Убийство в Ориент експрес“ („Murder on the Orient Express“) луксозно пътуване с влак през Европа се превръща във вълнуваща мистерия, когато 13 непознати са затворени на едно място и всеки един от тях е заподозрян!

"Убийство в Ориент експрес" ("Murder on the Orient Express")
„Убийство в Ориент експрес“ („Murder on the Orient Express“)

Еркюл Поаро (в ролята Кенет Брана) се надбягва с времето, за да разреши пъзела. Само гениалният белгийски детектив може да разкрие убиеца, преди да е взел нова жертва.

През зима в Истанбул знамеменитият белгийски сержант Поаро трябва навреме да стигне във Великобритания, но всички места са продадени. „Ориент експрес“ е влакът, който съвсем скоро ще напусне града. За щастие, един от пасажерите се оказва директор на компанията, на която принадлежи експреса, и той намира място на Поаро. Това е всъщност едно удивително място, в което се събират хора от всички националности и убеждения, но сержантът слабо се интересува от този факт, защото вече заспива…

Нощта е ветровита, вали сняг, а влакът принудително спира. На Поаро е съобщено, че е извършено убийство. Прозорецът е отворен, вратите на купето са заключени отвътре. Великият детектив престои да разкрие тази сложна мистерия, в която почти всеки пасажер притежава мотив за извършване на престъплението.

Снимките са осъществени във Великобритания, Италия и Малта.

„Убийство в Ориент експрес“ („Murder on the Orient Express“)

САЩ, Малта, 2017 г.

Режисьор: Кенет Брана

В ролите: Кенет Брана, Дейзи Ридли, Джони Деп, Джош Гад, Мишел Пфайфър, Пенелопе Крус, Джуди Денч, Оливия Колман, Уилем Дефо, Луси Бойнтън, Адам Гарсия, Дерек Джакоби, Сергей Полунин, Том Бейтман, Марван Кензари

Жанр: Драма, Криминален

Трейлър на филма „Убийство в Ориент експрес“ („Murder on the Orient Express“)