"Животът на Дейвид Гейл" – "The Life Of David Gale"
„Животът на Дейвид Гейл“ – „The Life Of David Gale“

В „Животът на Дейвид Гейл“ („The Life Of David Gale“) ще видим артистът Кевин Спейси в ролята на д-р Дейвид Гейл, който е яростен противник на смъртното наказание и също така професор по философия в университета на Тексас. Обаче съдбата е решила да си направи лоша шега с него – д-р Дейвид Гейл е първо бива обвинен фалшиво, а след това и осъден изнасилването и убийството на негова колежка.

Във филмът „Животът на Дейвид Гейл“ („The Life Of David Gale“) Кейт Уинслет, която играе журналистката Битси Блум решава да отиде в Тексас, за да вземе интервю от д-р Дейвид Гейл, който е осъден на смърт, няколко дни преди изпълнението на смъртната присъда. Битси Блум не очаква сензационно развитие на нещата, но по време на срещата разбира, че тя може да окаже влияние на кариерата и, и нейният живот.

Режисьорът Алън Паркър, който е майстор на филмите (“Ангелско сърце”, “Среднощен експрес”) използва серия от реминисценции и също така и ни премества назад и напред във времето, за да ни държи постоянно в напрежение.

Филмът „Животът на Дейвид Гейл“ („The Life Of David Gale“) ни кара да се замислим над много животрептящи и злободневни проблеми от нашето съвремие.

„Животът на Дейвид Гейл“ – „The Life Of David Gale“

САЩ, Германия, 2003 г.

Режисьор: Алън Паркър

В ролите: Кевин Спейси, Кейт Уинслет, Рона Митра, Мелиса Маккарти

Жанр: Криминална драма, трилър

Трейлър на филма „Животът на Дейвид Гейл“ – „The Life Of David Gale“