Във филма „Умирай трудно: Денят настъпи“ („A Good Day to Die Hard“) в ролята на Джон Маклейн се превъплъщава отново Брус Уилис.

"Умирай трудно: Денят настъпи" ("A Good Day to Die Hard")
„Умирай трудно: Денят настъпи“ („A Good Day to Die Hard“)

В „Умирай трудно: Денят настъпи“ („A Good Day to Die Hard“) за разлика от предните филми, в този действието се развива в Русия.

Типично по американски, Русия е показана като държава със смъртоносна корупция.

За да открие своя отчужден син Джак (Джай Кортни), в Москва пристига Маклейн. Оказва се, че Джак работи под прикритие, от което Маклейн е много изненадан. Прикритието на Джак е за да може да помогне в защитата на информатор на правителството.

Двамата Макклейн са принудени да преодолеят различията си, след като се оказват заедно на огневата линия.

Целта им е да осуетят зловещо престъпление, което ще има катастрофални последици. Действията се развиват в Чернобил, а една от задачите им, както те смятат, е да спасят Комаров (в ролят Себастиан Кох) .

„Агент 007 от Плейнфийлд, Ню Джързи“ – така се представя Маклейн.

Семейната среща, която ще преживеят Джон с Джак, никога няма да забравят. Защото пътят от Плейнфийд до Москва е дълъг.

В решаването на извънредно трудни задачи се впуска Маклейн, който си е обикновен човек. Този факт, че се отличава от измислените герои в комиксите, кара хората да го обичат, и го прави един от най-популярните и обичани образи в историята на киното.

25 години вече са минали от първия филм „Умирай трудно“, но Джон МакКлейн не се променя, като че ли е магнит за лошите моменти,

„Умирай трудно: Денят настъпи“ („A Good Day to Die Hard“)

САЩ, 2013 г.

Режисьор: Джон Мур

В ролите: Брус Уилис, Джай Кортни, Себастиан Кох, Мери Елизабет Уинстед, Юлия Снигир, Радивойе Буквич, Коул Хаузър, Амаури Ноласко, Анна Вялицина

Жанр: Екшън, Криминален, Трилър

Трейлър на филма „Умирай трудно: Денят настъпи“ („A Good Day to Die Hard“)