Във филма „Пришълецът: Завет“ („Alien: Covenant“) андроидът Уолтър се разкарва сам из коридорите на космическият кораб.

"Пришълецът: Завет" ("Alien: Covenant")
„Пришълецът: Завет“ („Alien: Covenant“)

В „Пришълецът: Завет“ („Alien: Covenant“) единствено андроидът е „буден“, защото останалите членове на екипажа и пътниците спят в дълбок хиперсън.

Космическият кораб се казва „Covenant“ („Завет“), и целта на пътешествието, на което са се отправили е планетата Origae-6. Там 2 000 те пътници трябва да се заселят, изграждайки нов дом за хората.

Плановете се провалят, когато са ударени от изригване на звезда. Повредите са сериозни: енергийните панели са засегнати, отклонени са от курса, има и жертви.

Екипажът на кораба е събуден, не могат да достигнат целта, но за сметка на това откриват нова планета, с високи планини, облаци и огромни дървета. Мястото е обещаващо: показателите за живот са като земните, и също така немаловажно, по-близо е отколкото Origae-6.

Действителността се оказва жестока. Всъщност, раят е ад. Единственото нещо, което могат да направят оцелелите, е да бягат. Заплахата е отвъд границите на въображението.

Тази нова глава от повествованието, продължава историята от „Прометей“ (2012 г.), към която Ридли Скот се завръща към втория си режисьорски филм „Пришълецът“ от 1979 г. Историята от „Прометей“ (2012 г.) обяснява как и защо е бил създаден Пришълецът, като средство за водене на бактериална война.

10 години след събитията в „Пришълецът“ се развива действието във филма.

Близо ли сме до разкриването на мистериозния произход на смъртоносния Ксеноморф, майката на всички пришълци?

Филмът е заснет в Нова Зеландия и Австралия.

А ето и какво казва Ридли Скот за този филм:

„Не мисля, че сме тук по случайност. Бих искал да развия точно тази идея. Трябва да се върнем назад и да открием тези „инженери”, които са създали не само нас, но и са били способни да създават различни видове живот.”

„Пришълецът: Завет“ („Alien: Covenant“)

САЩ, Австралия, Нова Зеландия, Великобритания, 2017 г.

Режисьор: Ридли Скот

В ролите: Майкъл Фасбендър, Катрин Уотърстън, Нуми Рапас, Били Крудъп, Дани Макбрайд, Демиан Бичир, Кармен Иджого, Джеймс Франко, Кали Хернандес, Ейми Саймец, Гай Пиърс, Джуси Смолет

Жанр: Трилър, Ужаси, Фантастика

Трейлър на филма „Пришълецът: Завет“ („Alien: Covenant“)