Във филма „Последната Коледа“ („Last Christmas“) участие вземат Емилия Кларк, Ема Томпсън.

"Последната Коледа" ("Last Christmas")
„Последната Коледа“ („Last Christmas“)

В „Последната Коледа“ („Last Christmas“) и не само това: тук звучи оригиналната музика и песни на самият Джордж Майкъл.

Джордж Майкъл вдъхновява тази история, която ни я представят в най-добрите традиции на класическите коледни филми.

Действието се развива в Лондон. Това е история за изкупление, приятелство, празничен дух, любов и още нещо. История за двете напълно противоположни личности Том и Кейт, чиито съдби се преплитат.

Скарана с приятелите си и отчуждила се от семейството си, един ден Кейт случайно попада на симпатичния и мистериозен Том (Хенри Голдинг), който изглежда подозрително идеален. Веднъж попаднал в живота й, Том започва да руши всички стени, зад които се е скрила Кейт. Докато Лондон се преобразява за най-светлия празник в годината, връзката им става все по-силна, но въпреки това нещата между тях просто не се получават. Понякога човек трябва да се пусне по течението, да слуша сърцето си… и да има мъничко вяра.

Освен някои от най-известните песни на Джордж Майкъл, които са дълбоко свързани с идеята за филма и се преплитат с живота на Кейт, ситуациите и емоционалните състояния, през които тя преминава, зрителите ще чуят още и нови, неразпространявани досега произведения на легендарния певец. Носител на „Грами“, за цялата си кариера, Джордж Майкъл е продал над 115 милиона албума и е записал 10 сингъла, достигнали първо място в класациите. Саундтракът съдържа 12 от най-великите солови песни на Джордж Майкъл, както и 3 парчета на Wham! в оригиналните им версии. Всички песни от албума са написани, аранжирани и продуцирани от самия Джордж Майкъл и представят неповторимия и разнообразен талант на изпълнителя.

Споменахме, че този филм е по идея на Джордж Майкъл, но не само това: този филм е по идея на дуета на Джордж Майкъл и Андрю Риджли ( „Wham!“), който дует е изпълнил едноименната песен.

„Последната Коледа“ („Last Christmas“)

Великобритания, САЩ, 2019 г.

Режисьор: Пол Фийг

В ролите: Емилия Кларк, Хенри Голдинг, Мишел Йео, Ема Томпсън, Дейвид Мюмени, Рене Коста

Жанр: Романтика

Трейлър на филма „Последната Коледа“ („Last Christmas“)