Във филма „Шерлок Холмс“ („Sherlock Holmes“) известният на всички детектив е със заслужена репутация на човек, който може да открива и най-заплетените неща.

"Шерлок Холмс" ("Sherlock Holmes")
„Шерлок Холмс“ („Sherlock Holmes“)

В „Шерлок Холмс“ („Sherlock Holmes“) разбира се, той има и помощник: д-р Джон Уотсън (в ролята е Джуд Лоу).

До тук нищо ново нали? Така известната история, отново филмирана за пореден път. Но този път филмът ще ви държи в напрежение. Защото режисьор е Гай Ричи, а главната роля на детектива е от Робърт Дауни мл.

Както знаем, няма равен в преследването на престъпници от всякакъв вид прочутият детектив, и разчита само на забележителната си способност да прави изводи, грубата сила на юмруците и своята наблюдателност.

Надвисва заплаха над Лондон. Това е предизвикателството, което винаги е търсил, опасност, срещу каквато Холмс не се е изправял. Холмс и Уотсън успяват да пристигнат навреме след серия брутални, ритуални убийства и успяват да спасят последната жертва. Заедно с това те разкриват убиеца: лорд Блекууд, човек, който не страда от разкаяние.

Блекууд, тероризира съкилийниците си с привидната си връзка с могъщи тъмни сили с наближаването на насрочената екзекуция. Намира начин да предупреди Холмс, че екзекуцията се вписва точно в плановете му, защото не е подвластен на смъртта.

Всичко е така, както лорд Блекууд: възкръсва след екзекуцията. Лондон,  „Скотланд Ярд” са хвърлени в паника.

Холмс и Уотсън трябва да се потапят в света на тъмните сили и изумителните технологии, за да спрат смъртоносния заговор на Блекууд. Отново логиката се оказва най-доброто оръжие, а Холмс умее да го използва.

„Шерлок Холмс“ („Sherlock Holmes“)

САЩ, Германия, 2009 г.

Режисьор: Гай Ричи

В ролите: Уилям Хюстън, Джералдин Джеймс, Ханс Матисън, Кели Райли, Уилям Хоуп, Марк Стронг, Рейчъл Макадамс, Джуд Лоу, Робърт Дауни мл., Еди Марсан

Жанр: Екшън, Криминален, Приключенски

Трейлър на филма „Шерлок Холмс“ („Sherlock Holmes“)

Вижте анотацията и на „Шерлок Холмс: Игра на сенки“ („Sherlock Holmes: A Game of Shadows“) , където Робърт Дауни мл. и Джуд Лоу режисирани от Гай Ричи продължават да разказват увлекателно известната ни история!