Във филма „Warcraft: Началото“ („Warcraft: The Beginning“) ще видим как на ръба на войната се намира Азерот.

"Warcraft: Началото" ("Warcraft: The Beginning")
„Warcraft: Началото“ („Warcraft: The Beginning“)

В „Warcraft: Началото“ („Warcraft: The Beginning“) Азерот всъщност е едно спокойно царство. Но съдбата му е, че е нападнат. Нападнат е от войнствени орки, които са дошли да го колонизират.

Портал се отваря за да свърже двата свята, като единия свят е на орките, чиито свят загива, които са нашественици. При едните армията е пред измиране, а при противниците им пък са пред разгром.

Курс на сблъсък са поели героите на всяка от страните, от което зависи съдбата на техния дом, техните семейства, техния народ.

По този начин започва войната, една зрелищна история за саможертва и власт, война, в която всеки се бори за името си и своето си нещо. И по този начин виждаме как войната има много лица.

Да не забравя да спомена, че този филм е направен по мотиви на популярните компютърни игри на Blizzard Entertainment. Ще видим първите сблъсъци на орките с хората. Интересното е, че е представен погледът през очите на  всяка една от страните.

Накрая ще ви пожелаем приятно гледане и ще споменем, че главните герои са оркът Оргрим Думхамър (в ролята е Тоби Кебъл) и човекът Андуин Лотар (в ролята е Травис Фимел).

„Warcraft: Началото“ („Warcraft: The Beginning“)

Китай, Канада, САЩ, 2016 г.

Режисьор: Дънкан Джоунс

В ролите: Травис Фимел, Бен Фостър, Пола Патън, Тоби Кебъл, Доминик Купър, Кланси Браун, Райън Робинс, Робърт Казински, Даниел Ву, Бен Шнецър, Тери Нотари

Жанр: Екшън, Приключенски, Фантастика

Трейлър на филма „Warcraft: Началото“ („Warcraft: The Beginning“)