Отчаяни съпругиДействието в сериала “Отчаяни съпруги”  се развива в малко градче на име Феървю,  където  в уютни къщи, живеят  пет жени.  Някои от тях съпруги и майки, други не дотам обвързани, но всички могат да  бъдат наречени отчаяни съпруги.
Любов, мечти, надежди, разочарования присъстват в ежедневието  на  героините.
В сериала “Отчаяни съпруги”  витае една мистериозност и гласът на съдбата говори в началото и в края на всеки епизод, чрез диктора – интересен похват в съвременното кино.
Съдбите на пет напълно различни по характер съвременни госпожи се обвързват и преплитат с един обединяващ ги фактор – това, че живеят в един квартал.
Главните героини на култовия сериял  “Отчаяни съпруги “са Тери Хачър, Еми Фелисити Хъфман, Марша Крос, Николет Шеридан, Ева Лонгория. Бренда Стронг е и в ролята на разказвача на историите.
Иди и Сюзън са вплетени в триъгълник, в който едната от двете трябва да вземе надмощие, за да може да спечели Майк (новия съсед, водопроводчик). Заплитат се куп интриги, стават мистериозни случки, чиито край не е ясен дори за изпълнителите на цялото представление. Сблъсъка между миналото и настоящето на героите е основен критери за всичко случващо се.
Габриел е запленена от непълнолетния си градинар Джон, когато е насочила подозренията на мъжа си (Карлос) в изневяра към другиго, се случва една трагедия. Карлос е обвинен несправедливо, а тя научава, че е бременна, но не знае от кого.
Историята на Линет е въртяща се около семейството й и изцяло децата
Бриди е перфекционистка, разочарована от съпруга си, когато разбира за изневярата му. Нещата се променят, когато тя самата решава да намери утеха навън. Съдбата им се оказва доста мистериозна и нетипична.
Втори сезон на “Отчаяни съпруги” излиза на телевизионният екран през септември 2005 година. В сeриите  се появяват  нови лица – семейство Епълуайт. Историите продължават своето развитие от първия сезон, като някои от мистериите около героините се разкриват, а други стават още по-заплетени.
В трети сезон, който започва през 2006 година – историите на петте актриси взимат не обичан кръгооврат. Нови авантюри, раздели, разводи и пленяваща главозамайваща забранена любов ще са водещите фактори в сюжета на епизодите.
Четвърти сезон на “Отчаяни съпруги” се върти предимно около семейството на Катрин Мейфейър, която се завръща в града след дълго отсъствие. Динамиката в живота на останалите героини в сериала не спира до тук. Борба на живот и смърт, нови любовни авантюри, появата на най-милото на света, избора между благородната лъжа в името на репутацията и добрата неопетнена чест, любовта между двама души от един пол, истината на един забулен в мистерия живот, едно природно бедствие, което коренно променя хората и много други интересни събития крие този сезон.
В пети, шести и седми сезон на “Отчаяни съпруги” са включени много нови лица. Развитието на действието в пети сезон започва едва след пет години от това, което се е случило в четвъртия сезон. Тук децата на главните героини са вече големи и тепърва тръгват истинските проблеми. Интригите, тайните игри, клюките и плановете не спират.
Дори развитието на събитията набира такава скорост, че за зрителя остава само да се наслаждава на забавните кадри с невероятните актриси.

Режисьор: Майкъл Тейлър
В Ролите: Tер Хатчър, Ева Лонгория, Фелисити Хофман, Марша Грос, Рикардо Чавира, Николет Шеридан, Дъг Сейвант, Бренда Стронг, Джеймс Дийтан, Андреа Боуман, Зейн Хюит, Джой Лорън, Кайл МакКлоклан, Дъгрей Скот, Джош Хендерсан, Линдизи Фонсека, Дейна Дилайни, Шон Пуф

Производство: 2004 година

Държава: САЩ

Сезони: 9

164