Не става дума за не получени Оскари, а за връчени Оскари и изгубени от носителите им по разни причини.  Ако тръгем по следите на изгубени от филмовите звезди Оскари ето какви интересни истории ще научим

Анджелина Джоли спечели

Анджелина Джоли спечели „Оскар“ за поддържаща роля в „Girl, Interrupted“, а след това даде статуетката на майка си, Марчелин. Гордата майка скри трофея така добре, че след смъртта и през 2007 г. никой не успя да намери  Оскара. „Аз не съм го изгубила – казва Анджелина Джоли – просто не зная къде е .“

Олимпия Дукакис спечели Оскар

Олимпия Дукакис спечели Оскар за филма „Moonstruck“ („Най-добра актриса в поддържаща роля“). Оскара е бил откраднат през 1989 година. Крадецът е проникнал в къщата и взел само трофея – нищо друго не липсвало. Олимпия била много разстроена. Тя призовала филмовата академия, и ги попитала дали може да и дадът друг Оскар . – Разбира се – казали по телефона, но за $ 78. “ Олимпия реши, че е доста евтино и чисто нова статуя.

Упи Голдбърг получи Оскар

През 2002 г., Упи Голдбърг изпрати своя „Оскар“, който  получи  за поддържаща роля в „Ghost“ обратно в Академията, за да бъдат почистен. Академията изпрати статуя в Чикаго,  на производителите на филмовите  награди RS Owens Co. Когато пратката пристигна в  „Windy City“,  се оказа празна. Някой отворил кутията, извадил „Оскар“, след това отново, грижливо запечатал и се изпратил на получателя.

Изчезналият Оскар беше намерен в кофа за боклук Летище Онтарио (Калифорния). След този инцидент, статуетка била върната  обратно  на Упи Голдбърг. „Оскар никога  повече няма да напусне къщата ми“ – казала  Голдбърг.

„Нямам представа какво се е случило с“ Оскар „- пише Брандо е в своята автобиография, за Оскара, който получи  за филма“ На кея “  – В един момент той просто изчезна. “ За Съдбата на втория си „Оскар“ (The Godfather), той също не знаеше.

На церемонията актьорът не се появил, и  статуетка получила вместо него  индийка, която се представила като Sachin. Тя се качила  на сцената и прочела съобщение, в което се посочвало, че Брандо отказа наградата в знак на протест срещу избиването на коренното население на Северна Америка. По-късно разбрало, че „Индийския активист“ е фалшив – в действителност, тя била  актриса на име Мария Крус.

Джеф Бриджис спечели „Оскар“ през 2010 г. за ролята си като алкохолик певец  в „Crazy Heart“.  Но следващата церемония (където той също бе  номиниран) статуята вече беше изчезнала. Този път „Оскар“ бе даден  на Колин Фърт. “  Колин го заслужава. Надявам се, че ще го пази по-добре от мен“, казал Джеф Бриджис

Дали Джеф Бриджис не е бил искрен , или нещо друго, но Фърт забравил си „Оскар“ в тоалетната на ресторанта, няколко часа след получаването му.

През 1998 г.  писателите Мат Деймън и Бен Афлек спечелиха Оскар за филма „Добрият Уил Хънтинг“. Но сега Мат Деймън не знае къде е Оскара му . „Последният път, когато видях статуетката бе в новия ми апартамент. След това имаше инцидент, когато се задейства пожарогасителната система. След това Оскара изчезна. „

През 1944 г.,  Маргарет О’Брайън спечелила  Оскар . 10 години по-късно статуетката изчезва. В крайна сметка, Академиятата  изпратила на  Маргарет друга статуетка. Но историята не свършва дотук. През 1995 г., две момчета открили Оскара на  битпазар.

Хати McDaniel се прослави с  ролята на дойката в „Отнесени от вихъра“, за която тя спечели „Оскар“. През 1960 г  статуетката  се загубилила мистериозно.

Говорело се, че студенти  са я откраднали , и хвърлили в реката в знак на протест срещу расовите стереотипи – като например тези, от филма.