Във филма „Логан: Върколакът“ („Logan“), действието се развива през 2029 година.

"Логан: Върколакът" ("Logan")
„Логан: Върколакът“ („Logan“)

В „Логан: Върколакът“ („Logan“) мутантите са почти изчезнали, настоящето е трудно, а Логан и Чарлз Екзавиър (в ролята Патрик Стюарт) трябва да се крият.

Те намират убежище край самотен район до мексиканската граница, където Логан работи като шофьор под наем, изкарвайки дребни пари, унил и изолиран. Компания му правят професорът, който все повече го мъчат припадъците, както и бездомникът Калибан.

Мистериозна жена се появява с неотложна молба, която слага край на отшелничеството му. А молбата ще промени всичко: той трябва да се грижи, защитава младо момиче. Отново ще трябва да се бие срещу врага, който е от миналото му, а тази битка ще е на живот и смърт.

Мисия, която ще го накара да тръгне по пътя към неговата съдба.

Тоз филм е своеобразно продължение на приключенията на известния още като „X-24“ мутант-супергерой Логан/Върколак (Хю Джакман).

„Върколакът“ („The Wolverine“)

САЩ, 2017 г.

Режисьор: Джеймс Манголд

В ролите: Хю Джакман, Патрик Стюарт, Дафни Кийн, Бойд Холбрук, Стивън Мърчант, Ричард Грант, Ерик Ла Сал, Елизабет Родригес, Дорис Моргадо

Жанр: Екшън, Приключенски, Трилър, Фантастика

Трейлър на филма „Логан: Върколакът“ („Logan“)

Вижте и анотацията за филма „Върколакът“ („The Wolverine“), където Логан за да оцелее ще трябва да се изправи срещу свой бивш приятел.