Във филма „Смъртоносни машини“ („Mortal Engines“) историята се развива в един постапокалиптичен свят, където има бродещи градове-хищници.

"Смъртоносни машини" ("Mortal Engines")
„Смъртоносни машини“ („Mortal Engines“)

В „Смъртоносни машини“ („Mortal Engines“) цивилизацията е унищожена преди хиляди години от катаклизъм човечеството се е пригодило към новите условия и еволюцията е изградила нов начин на живот на Земята.

Гигантски подвижни градове сноват по повърхността й и се захранват, поглъщайки по-малки движещи се градчета.

В битка на живот и смърт ще се окаже Том Натсуърди, който живее беден живот в ниските етажи на подвижния Лондон, след като се сблъсква с опасната бегълка Хестър Шоу.

Пътища никога не е трябвало да се пресекат в „Смъртоносни машини“ („Mortal Engines“), но вече случило се, двете напълно противоположни личности, ще създадат съюз, чиято съдба е да промени бъдещето.

Хестър е сирак и изгнаник, движена единствено от желанието да отмъсти за смъртта на майка си, но когато среща Том, съдбата й отрежда много по-важна роля – роля, която ще предопредели бъдещето. Двамата трябва да се изправят срещу безскрупулния Тадеуш Валънтайн, който крои планове да построи наново могъщо оръжие от изминалата ера, довело до краха на човешката цивилизация.

„Смъртоносни машини“ („Mortal Engines“)

Нова Зеландия, САЩ, 2018 г.

Режисьор: Крисчън Ривърс

В ролите: Робърт Шийхън, Хера Хилмар, Хюго Уивинг, Джихей, Колин Салмън, Франки Адамс, Ронан Рафтъри, Лейла Джордж, Колин Салмън, Патрик Малахайд, Стивън Ланг

Жанр: Екшън, Приключенски, Фантастика

Трейлър на филма „Смъртоносни машини“ („Mortal Engines“)