Във филма “Треска за лалета” (“Tulip Fever”) Художник се влюбва в млада омъжена жена, докато е нает да нарисува неин портрет по време на манията по лалетата в Амстердам от 17 век (първи регистриран икономически балон в историята).

В “Треска за лалета” (“Tulip Fever”) тя е млада, красива, но много бедна. Единственият й шанс за оцеляване е уреден брак. Прелестната София (Алисия Викандер) е принудена да се омъжи за доста по-възрастния, богат и властен търговец Корнелис (Кристоф Валц) – брак, който я спасява от бедност, но й носи нещастие.

"Треска за лалета" ("Tulip Fever")
“Треска за лалета” (“Tulip Fever”)

Когато съпругът й наема професионалния художник Ян (Дейн Дехаан) да нарисува семейния им портрет, между двамата млади пламва страстна любов.

За да се измъкнат от здравата хватка на влиятелния търговец, София и Ян рискуват всичко, залагайки на хаотичния пазар на лалета с надеждата, че ще направят много пари и ще успеят да откупят свободата си.

Филмът е създаден по едноименния исторически роман (1999 г.) на английската писателка Дебора Могак, а снимките са осъществени във Великобритания и Австрия.

“Треска за лалета” (“Tulip Fever”)

Великобритания, САЩ, 2017 г.

Режисьор: Джъстин Чадуик

В ролите: Алисия Викандер, Кара Делавин, Кристоф Валц, Джак О’Конъл, Дейн ДеХаан, Том Холандър, Холидей Грейнджър, Джуди Денч, Зак Галифианакис

Жанр: Драма, Романтичен

Трейлър на филма “Треска за лалета” (“Tulip Fever”)