Във филма „Карибски пирати: Отмъщението на Салазар“ („Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales“) Джони Деп се завръща в емблематичната си роля на безрасъдния и авантюристичен Джак Спароу.

В „Карибски пирати: Отмъщението на Салазар“ („Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales“) заварва капитан Спароу в крайно неблагоприятно положение, когато смъртоносните духове на загинали моряци, начело със страховития капитан Салазар (Хавиер Бардем), успяват да се измъкнат от Бермудския триъгълник и се заричат да избият всички пирати в морето – и най-вече Джак.

"Карибски пирати: Отмъщението на Салазар" ("Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales")
„Карибски пирати: Отмъщението на Салазар“ („Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales“)

Единственият шанс за оцеляване на Спароу е в легендарния Тризъбец на Посейдон, но – за да го намери – той трябва да сключи несигурен съюз с Карина Смит – блестящ и красив астроном, и Хенри– вироглав млад моряк от Кралските военноморски сили.

На руля на Умиращата чайка, неговия обидно малък и занемарен кораб, капитан Джак Спароу се опитва не само да обърне злощастната си съдба, но и да отърве собствената кожа от най-страшния и злонамерен враг, на когото се е натъквал до момента.

„Карибски пирати: Отмъщението на Салазар“ („Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales“)

САЩ, 2017 г.

Режисьор: Хоакин Ронинг, Аспен Сандберг

В ролите: Джони Деп, Кийра Найтли, Орландо Блум, Джефри Ръш, Хавиер Бардем, Брентън Туейтс, Кая Скоделарио, Пол Маккартни и др.

Жанр: Екшън, Приключенски

Трейлър на филма „Карибски пирати: Отмъщението на Салазар“ („Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales“)