Във филма „Операция Ескобар“ („The Infiltrator“) ще видим историята, разказана по едноименната автобиографична книга („The Infiltrator: My Secret Life Inside the Dirty Banks Behind Pablo Escobar’s Medellin Cartel“, 2009 г.) на американския бивш федерален агент и днешен собственик на детективска агенция Робърт Мейзър.

В „Операция Ескобар“ („The Infiltrator“) служител на американските митници попада на схема за пране на пари, в която участва колумбийският наркобарон Пабло Ескобар. Това е истинската история на Робърт Мейзър (Брайън Кранстън), който ще се изправи срещу най-могъщия в историята наркокартел.

"Операция Ескобар" ("The Infiltrator")
„Операция Ескобар“ („The Infiltrator“)

Агент Мейзър успява да осъществи една от най-големите операции под прикритие на всички времена, внедрявайки се в картела Меделин, където остава близо 2 години. Една грешна стъпка, една дума, едно изречение може да му струват живота във всеки един момент.

Като агент под прикритие в „Операция Ескобар“ („The Infiltrator“) („инфилтратор“) той отрано разбира, че за да хване тези типове тряба да следва парите, а не наркотиците. В резултат на работата му са заловени над 1 500 тона кокаин и са наложени глоби и конфискации в размер на 600 милиона долара.

Повдигнати са обвинения срещу 85 наркобарони и корумпирани банкери. Рухва и банката, през която са изпирани парите. По операцията са работили над 2 000 души, но единственият, който пряко е общувал с хора в картела, е Мейзър.

Динамичен трилър с великолепна актьорска игра, бърз диалог и неочаквани обрати.

Снимките са осъществени във Великобритания и САЩ.

„Операция Ескобар“ („The Infiltrator“)

Великобритания, 2016 г.

Режисьор: Брад Фърман

В ролите: Джейсън Айзъкс, Даян Кругър, Джон Легуизамо, Брайън Кранстън, Симон Андреу, Олимпия Дукакис, Джулиет Обри, Бенджамин Брат, Джоузеф Гилгън, Ейми Райън, Рубен Очандиано, Саид Тагмауи

Жанр: Драма, Криминален, Трилър

Трейлър на филма „Операция Ескобар“ („The Infiltrator“)