Във филма „Последният оцелял“ („Lone Survivor“) ще видим разказа за невероятното пътешествие на четирима мъже от военноморските сили на САЩ, които са на тайна мисия за неутрализиране на високооперативен оператор на Ал Кайда.

В „Последният оцелял“ („Lone Survivor“) това е истинска история за героизъм, кураж и издръжливост – невероятен разказ за четирима военноморски тюлена на тайна мисия за неутрализирането на висш офицер в Ал Кайда, които попадат в капан на врага в афганистанските планини.

"Последният оцелял" ("Lone Survivor")
„Последният оцелял“ („Lone Survivor“)

Филмът е направен по бестселъра на Маркъс Лътрел и Патрик Робинсън „Lone Survivor: The Eyewitness Account of Operation Redwing and the Lost Heroes of Seal Team 10“ (2007 г.).

Изправена пред невъзможно морално решение, малката група е изолирана от всякаква помощ и обградена от превъзхождащите ги талибански сили, готови за война.

Маркъс Лътрел (Марк Уолбърг), войник от американската армия, заедно с трима други войници се насочва към провинциален район на Афганистан, където трябва да залови или убие Ахмад Шах (Юсуф Азами) – един от лидерите на терористичната групировка Ал Кайда. Малко след пристигането си на мястото, войниците попадат в клопка и са принудени да се сражават с огромен брой талибански бойци.

С изключение на Лътрел, всички от екипа му са убити, а пристигналият като подкрепление хеликоптер с общо 8 войника на борда е свален от терористите. Лътрел оцелява единствено благодарение на група афганистански селяни, които го крият в домовете си в продължение на дни и в крайна сметка му помагат да напусне района.

Снимките са осъществени през октомври 2012 г.

„Последният оцелял“ („Lone Survivor“)

САЩ, 2013 г.

Режисьор: Питър Бърг

В ролите: Рич Тинг, Али Сюлейман, Юсуф Азами, Ерик Бана, Аликзандър Лудвиг, Емил Хърш, Бен Фостър, Тейлър Кич, Марк Уолбърг

Жанр: Драма, Екшън

Трейлър на филма „Последният оцелял“ („Lone Survivor“)