Във филма „Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход“ („Indiana Jones and the Last Crusade“) след години на изследвания, д-р Хенри Джоунс (Шон Конъри) най-накрая заминава за Италия.

"Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход" ("Indiana Jones and the Last Crusade")
„Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход“ („Indiana Jones and the Last Crusade“)

В „Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход“ („Indiana Jones and the Last Crusade“) целта на пътуването на д-р Хенри Джоунс е да намери мистериозния Свещен граал.

Д-р Джоунс разполага единствено с непълен надпис, по който да се ръководи, и изчезва, а синът му Индиана Джоунс (Харисън Форд) тръгва на мисия да открие баща си и Свещения граал.

Когато получава по пощата дневника на баща си, в който има указания за намирането на граала, Индиана разбира, че Хенри е в беда.

С помощта на музейния уредник Маркъс Броуди той заминава за Италия, за да го спаси. Когато откриват изчезналия баща на територията на нацистите, двамата мъже осъзнават, че нацистите също търсят Свещения граал.

Спасителната мисия се превръща в надпревара с времето и нацистите и тримата мъже трябва да използват дневника и непълния надпис като пътеводител, който да ги преведе през това ужасяващо приключение за спасяването на света.

„Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход“ („Indiana Jones and the Last Crusade“)

 САЩ, 1989 г.

Режисьор: Стивън Спилбърг

В ролите: Харисън Форд, Шон Конъри, Алисън Дууди, Денхолм Елиът, Джон Рис-Дейвис и др.

Жанр: Екшън, Приключенски

Трейлър на филма „Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход“ („Indiana Jones and the Last Crusade“)