Във филма „Вчера си е за вчера“ („Yesterday“) eдин музикант осъзнава, че е единственият човек на Земята, който помни Бийтълс.

"Вчера си е за вчера" ("Yesterday")
„Вчера си е за вчера“ („Yesterday“)

Във „Вчера си е за вчера“ („Yesterday“) в този алтернативен свят великите „The Beatles“ не съществуват… но има музика, мечти, приятелство и дълъг път към голямата любов.

Джак Малик (Химеш Пател) е певец и композитор от малък крайморски английски град, мъчещ се да пробие. Успехът му се изплъзва въпреки постоянната и твърда подкрепа от страна на най-добрата му приятелка от детските години – Ели (Лили Джеймс).

След странен инцидент с автобус по време на глобално спиране на тока и като излиза от кома, той се оказва единственият човек на света, който си спомня за съществуването на любимите му Бийтълс. Джак бързо се превръща в суперзвезда, изпълнявайки парчетата на най-великата група на всички времена пред публика, която ги чува за първи път, около него се разгаря истинска истерия! Не без усилията на хладнокръвната му американска агентка Дебра (Кейт Маккинън) с желязна маркетингова стратегия.

Покрай внезапната му слава във „Вчера си е за вчера“ („Yesterday“), има опасност Джак да загуби Ели, която винаги е вярвала в него. Той трябва да се върне към своите корени и да докаже, че всичко, от което се нуждае, е единствено любовта й.

Във филма са включени нови версии на хитовете на „Бийтълс“, записани от Химеш Пател. Съществена част от историята е поверена на реалната световна суперзвезда Ед Шийрън, който влиза в ролята на самия себе си – той е човекът, който подава ръка на Джак и го извежда на световната сцена. Донякъде е описан пътят на самия Шийрън към славата. Лентата е направена с благословията на членовете на „Бийтълс“ сър Пол Маккартни и Ринго Стар, както и на наследниците на Джон Ленън и Джордж Харисън.

„Вчера си е за вчера“ („Yesterday“)

Великобритания, 2019 г.

Режисьор: Дани Бойл

В ролите: Химеш Пател, Лили Джеймс, Ана де Армас, Кейт Маккинън, Ед Шийрън, Джоел Фрай

Жанр: Фентъзи

Трейлър на филма „Вчера си е за вчера“ („Yesterday“)