Във филма „Несломен“ („Unbroken“) представлява една хроника за живота на Луи Замперини.

"Несломен" ("Unbroken")
„Несломен“ („Unbroken“)

В „Несломен“ („Unbroken“) Луи Замперини е лекоатлет олимпиец от 1936 г. в Берлин, а след това става военнопленник на японските войски през 1943 г. по време на Втората световна война.

Героят на Анджелина Джоли почина на 97-годишна възраст през юли 2014 г., месеци преди премиерата на режисирания от нея филм за него. „Тази загуба е невъзможно да се опише. Всички сме толкова благодарни за това как той обогати живота ни с това, че го познаваме. Той ще ни липсва ужасно много“, заяви тя.

Замперини оцелява след 47 дни в надуваема лодка в Тихия океан заедно с още двама от екипажа на разбилия се в спасителна мисия самолет, след което е спасен от японците, но отведен във военнопленнически лагер.

Адаптирайки в „Несломен“ („Unbroken“) популярната книга на Лора Хиленбранд „Seabiscuit: an American Legend“ (2001 г.), лентата отвежда на голям екран невероятната и вдъхновяваща истинска история за несломимата сила на човешкия дух.

Заедно с Джак О’Конъл в главната роля, във филма ще видим още Донъл Глийсън и Фин Уитрок в ролите на Фил и Мак – въздушните асове, благодарение на които Луи издържа насред океана, Гарет Хедлунд и Джон Магаро с неочакваното им другарство в лагера, Алекс Ръсел като брата на Луи – Пийт, а в своя дебют в англоговорящ филм излиза японският актьор Такамаса Ишихара (като бруталния Мияви, пазач на лагера, известен като „птицата“).

„Несломен“ („Unbroken“)

САЩ, 2014 г.

Режисьор: Анджелина Джоли

В ролите: Джак О’Конъл, Донъл Глийсън, Фин Уитрок, Гарет Хедлунд, Джон Магаро, Алекс Ръсел, Такамаса Ишихара, Си Джей Валрой, Люк Тредауей, Кен Уатанабе, Джай Кортни

Жанр: Драма, Исторически

Трейлър на филма „Несломен“ („Unbroken“)