Във филма „Колкото толкова“ („As Good as It Gets“) се разказва за Мелвин Юдол (в ролята Джак Никълсън), който е автор на любовни романи с хаплив език

"Колкото толкова" ("As Good as It Gets")
„Колкото толкова“ („As Good as It Gets“)

В „Колкото толкова“ („As Good as It Gets“) той страда от маниакално-натрапчиви страхове и е най-противоречивото човешко същество, което може да познавате.

Мелвин се гордее със способността да наранява хората, да ги отблъсква, отвращава. Целенасочено ги обижда и се гордее, че никога не избягва тези сблъсъци.

Прицелът му – безразсъден а жертвите му са случайни.

Как да го избегнете? На пръв поглед е лесно: минете от другата страна на улицата, по която върви или излезте от асансьора, в който и той се е качил. Просто е: избягвайте го на всяка цена. Но не се получава с всеки.

Дневният му режим е „убийствен“: може да се каже, че закуската му от наденички и пържени яйца и бекон е предназначена да запушва кръвоносните му артерии. А навикът му е да закусва в близко кафе.

Самотната майка Карол Конъли (в ролята Хелън Хънт) се труди да отгледа своя син, който е болен от хронична астма. Тя какво общо има с Мелвин? Ами тя работи като сервитьорка в това кафе и е единствения човек, който може да го издържи.

Мелвин има съсед, който е талантлив съвременен художник. Този съсед Саймън Най (в ролята Грег Киниър) си е спечелил неприязънта му с всичко: той харесва мъже, любимец на нюйоркския артистичен свят. И злобните реплики от страна на Мелвин не закъсняват.

Като споменахме за нюйоркския артистичен свят, да утиочним и това, че действието се развива в Уест Вилидж в центъра на Манхатън.

Неочаквано и за тях, съдбите им се преплитат заради едно Върдел, който е грозновато малко кученце.

„Колкото толкова“ („As Good as It Gets“)

САЩ, 1997 г.

Режисьор: Джеймс Брукс

В ролите: Джак Никълсън, Шърли Найт, Грег Киниър, Лупе Онтиверос, Хелън Хънт, Ярдли Смит, Скийт Ълрич, Куба Гудинг мл., Бърнадет Балагтас, Лорънс Каздън

Жанр: Комедия, Романтика

Трейър на филма „Колкото толкова“ („As Good as It Gets“)