Във филма „Сноудън“ („Snowden“) ще видим разказана историятан а Едуард Сноудън.

"Сноудън" ("Snowden")
„Сноудън“ („Snowden“)

В „Сноудън“ („Snowden“) става ясно как ЦРУ манипулира хората.

И не само това. Не само, че ги манипулира, но и ги лъже, краде им личната информация, намиса се в личния живот на обикновените хора, следи ги навсякъде: телефони, имейли, интернет… каквото се сетите.

И не само това: те следят и политиците. И не само американските, но и на другите държави.

В този филм Джоузеф Гордън-Левит изпълнява ролята на Едуард Сноудън. Той работи в ЦРУ. Но е отвратен от злоупторебите на агенцията. И използва своето ниво на достъп, за да копира информаията и да я предостави на медиите. Всъщност, той я предоставя на британското издание „The Guardian“.

Това е един филм, направен от големия американски режисьор Оливър Стоун, и по книгите на Анатолий Кучерена „Время спрута“ и „The Snowden Files“ (2014 г.) с автор Люк Хардинг (британски журналист). Нека да уточним, че „Время спрута“ е книга първа от трилогията, и съответно Анатолий Кучерена не е случаен човек: той е руски адвокат и професор.

Ако си мислите, че конспирацията за глобалното следене на хората е измислица на болни мозъци, гледайте филма. Всичко това са факти, и се надяваме те да ви накарат да се замислите в какъв свят живеем!

„Сноудън“ („Snowden“)

САЩ, Германия, 2016 г.

Режисьор: Оливър Стоун

В ролите: Джоузеф Гордън-Левит, Шейлийн Уудли, Скот Истууд, Никълъс Кейдж, Тимъти Олифънт, Закари Куинто, Мелиса Лио, Джоли Ричардсън, Рис Ифънс, Том Уилкинсън, Бен Шнецър

Жанр: Драма, Исторически, Трилър

Трейлър на филма „Сноудън“ („Snowden“)