Във филма „Желязната маска“ („The Man in the Iron Mask“) се разказва как владетелят на Франция Крал Луи XIV не управлява добре своята страна.

"Желязната маска" ("The Man in the Iron Mask")
„Желязната маска“ („The Man in the Iron Mask“)

В „Желязната маска“ („The Man in the Iron Mask“) тогава нашите познати мускетари отново се събират, за да вземат мерки. Те решават да сменят краля.

За честта на короната и съдбините на страната, най-прочутите мускетари на света трябва да се съберат отново за една последна епична битка. Във време на разкош и отчаяние за раздираната от противоречия френска нация, себичният крал Луи XIV (Леонардо ДиКаприо) се наслаждава на властта и богатствата си, докато поданиците му гладуват.

Уверен в могъществото си в „Желязната маска“ („The Man in the Iron Mask“), Луи не се страхува от никого, освен от една личност, която би могла да сложи край на абсолютната му власт – човека, когото той е осъдил на доживотен тъмничен затвор и наказал да носи тежка желязна маска.

Но когато изстъпленията на краля стигат твърде далече, оттеглилите се мускетари Атос (Джон Малкович), Портос (Жерар Депардийо) и Арамис (Джереми Айрънс) решават да освободят тайнствения затворник, който може да се превърне в единствената надежда за оцеляване на Франция.

Остава само един въпрос: дали старият им боен другар, легендарният Д’Артанян (Гейбриъл Бърн), ще им помогне или не.

„Желязната маска“ („The Man in the Iron Mask“)

САЩ, Франция, 1998 г.

Режисьор: Рандал Уолъс

В ролите: Джон Малкович, Дейвид Лоу, Питър Сарсгард, Хю Лори, Жюдит Годреш, Гейбриъл Бърн, Жерар Депардийо, Джереми Айрънс, Ан Парийо, Леонардо ДиКаприо

Жанр: Екшън, Приключенски

Трейлър на филма „Желязната маска“ („The Man in the Iron Mask“)