Желязната дамаВ сериала „Желязната дама“ (Soy tu due?a) се разказва за една жена, която е изоставена пред олтара. Това е главната героиня Валентина, чийто живот се променя от този момент на натък.
До този момент Валентина Виялба е била щастлива – красива, богата. Живее в имението си в град Мексико в компанията на любимата си леля Исабел и братовчедка си Ивана, която и завиждала, тъй като е убедена, че заслужава всичко, което притежава Валентина.
Братовчедка й се съюзява с годеникът й – Алонсо в един план за присвояване на състоянието й. От този момент Валентина от справедлива и благоразумна девойка се превръща в една студена, авторитарна и деспотична жена, изпълнена с огорчение – Желязната дама.
Валентина се усамотява и заминава да живее в имението „Los Cascabeles“ – нейна собственост в едно село, където се запознава с Хосе Мигел, който неотдавна се е преместил да живее в съседното имение.
Не след дълго време, хората от областта започват да мразят Валентина, защото нейният управител Росендо – садистичен мъж, извършва ужасни неща от нейно име.
Между Хосе Мигел и Валентина се зараждат недоразумения заради границите на имотите им, но Хосе Мигел, който се влюбва в красотата и силния характер на Валентина, прави опити да я спечели.
Въпреки всички препятствия, организирани от Ивана и Росендо, Желязната дама  позволява на чувствата си към Хосе Мигел постепено да разчупят желязната й обвивка и да достигнат сърцето й. Накрая чувствата побеждават гордостта й и двамата се отдават на истинската любов заедно.

Прозводител: Televisa
Държава: Мексико
Година: 2010 год.
Режисьор: Салвадор Гарсини

В ролите:
Лусеро – Валентина Виялба Ранхел
Фернандо Колунга – Хосе Мигел Монтесинос
Габриела Спаник – Ивана Дорантес Рнахел
Давид Сепеда – Алонсо Пенялверт
Силвия Пинал – Изабел Ранхел
Серхио Гойри – Росендо Гавилан
Жаклин Андере – Леонор Монтесинос
Едуардо Капетийо – Орасио

 

Премиерният 1-ви епизод на „Желязната дама“ стартира на24 септември (понеделник) от 19.00 часа.