Във филма „Хубав ден в квартала“ („A Beautiful Day in the Neighborhood“) ще видим разказана историята на Фред Роджърс и Том Джъноу.

"Хубав ден в квартала" ("A Beautiful Day in the Neighborhood")
„Хубав ден в квартала“ („A Beautiful Day in the Neighborhood“)

В „Хубав ден в квартала“ („A Beautiful Day in the Neighborhood“) Том Ханкс играе ролята на Фред Роджърс.

Да не пропуснем да отбележим, че това е истинска история, развила се между двамата, и в този аспект може да се каже, че филма е биографичен.

Лойд Вогъл (в ролята Матю Рис) е журналист, а Фред Роджърс (в ролята е Том Ханкс) е легендарен телевизионен герой. Филмът е вдъхновен от реалната приятелска връзка между Лойд Вогъл и Фред Роджърс, която се развива след като Вогъл е задача да направи портрет на Роджърс за списание Esquire.

Въпреки че сюжетът се фокусира върху Лойд Вогъл, Фред Роджърс играе ключова роля в променянето на живота му. Роджърс е илюстрация на това как едно добро сърце и емпатия могат да променят света около нас. Филмът разглежда въпроси за семейството, прошката, себеуважението и значението на доброто в света, който понякога може да бъде пълен с предизвикателства и несправедливости.

През преглеждането на живота и работата на Фред Роджърс, Лойд Вогъл постепенно разкрива своите собствени демони и грешки, като се стреми да превъзмогне миналото си и да намери вътрешен мир и спокойствие. Филмът се отличава със своята дълбочина и емоционалност, предоставяйки на зрителите мощно послание за любов, разбирателство и силата на човешката връзка.

„Хубав ден в квартала“ („A Beautiful Day in the Neighborhood“)

САЩ, Китай, 2019 г .

Режисьор: Мариел Хелър

В ролите: Том Ханкс, Матю Рис, Енрико Колантони, Крис Купър, Уенди Маккена, Ноа Харпстър

Жанр: Драма

Трейлър на филма „Хубав ден в квартала“ („A Beautiful Day in the Neighborhood“)