Във филма „Зулендър“ („Zoolander“) Дерек Зулендер е супермодел, който печели наградата за супермодел „Модел на годината” в продължение на три поредни години.

"Зулендър" ("Zoolander")
„Зулендър“ („Zoolander“)

В „Зулендър“ („Zoolander“) обаче сега предстои неговия провал.

А това се случва защото Хансъл, новодошъл и сексапилен го побеждава, а Дерек  след своето поражение от него започва да търси нов смисъл за своя живот.

И може би случайността, съдбата му помага, понеже Мутату, моден гуру предлага на Зулендър да се завърне с неговата нова колекция.

Обаче Мутату си има своите користни цели и престъпни намерения. Премиерът на Малайзия предстои да посети Ню Йорк и Мутату иска да го подкупи, за да може да продължава безпрепятствено да ползва детския труд.

Мутату заедно със своята помощница Катинка успяват да промият мозъка на Дерек Зулендър и той вече е готов да ги слуша за всичко.

Но тук, на сцената се появява журналистката от списание „Тайм”. Само тя подозира злите намерения на Мутату и прави всичко възможно да спре Дерек Зулндър.

Зулендър ще направи ли тази грешка? Гледайте, забавлявате се с този филм и ще разберете какво ще се случи!

„Зулендър“ („Zoolander“)

САЩ, 2001 г.

Режисьор: Бен Стилър

В ролите: Лени Кравиц, Уинона Райдър, Джон Войт, Куба Гудинг дж., Натали Портман, Мила Йовович, Дейвид Бауи, Дейвид Духовни, Бен Стилър, Оуен Уилсън, Винс Вон и др.

Жанр: Комедия

Трейлър на филма „Зулендър“ („Zoolander“)