Във филма „Розовата пантера удря отново (1976)“ („The Pink Panther Strikes Again“) е част от поредицата комедийни филми за инспектор Клузо.

"Розовата пантера удря отново (1976)" ("The Pink Panther Strikes Again")
„Розовата пантера удря отново (1976)“ („The Pink Panther Strikes Again“)

Филма „Розовата пантера удря отново (1976)“ („The Pink Panther Strikes Again“) е пети филм от тази поредица.

Във филма се разказва за приключенията на инспектор Клузо, чиято роля се изпълнява от Питър Селърс, който този път се изправя срещу своя бивш началник на полицията Драйфус.

Драйфус е затворен в психиатрична болница от 3 години и предстои неговото изслушване от комисия, която да прецени дали е оздравял или не. На това изслушване неочаквано за всички се попявява и инспектор Клузо, който отново успява да подлуди своя бивш началник Драйфус.

Вследствие на това Драйфус е оставен в болницата, от която по-късно успява да избяга. Целта на Драйфус е да убие Клузо, и за това залага бомба, но Клузо отново оцелява. Драйфус решава, че трябва да подходи по друг начин и приключенията, комедийните ситуации и екшън следват една след друга.

Намесени са тайни агенти, оръжие за масово поразяване, разрушена е централата на ООН в САЩ, въобще, оказва се, че целия свят е на прага на криза, на война. И отново инспектор Клузо трябва да го спасява.

Ако не сте гледали този филм, може да го гледате. Е приятен за гледане филм, в който участват такива знаменити артисти, като Питър Селърс, Хърбърт Лом, Колин Блейкли, Лесли-Ан Даун.

„Розовата пантера удря отново (1976)“ („The Pink Panther Strikes Again“)

САЩ, 1976 г.

Режисьор: Блейк Едуардс

В ролите: Питър Селърс, Хърбърт Лом, Колин Блейкли, Леонард Роситър, Лесли-Ан Даун

Жанр: Комедия, Криминален

Трейлър на филма „Розовата пантера удря отново (1976)“ („The Pink Panther Strikes Again“)