"Междузвездни войни: Епизод 7 - Силата се пробужда" - ("Star Wars: Episode VII - The Force Awakens")
„Междузвездни войни: Епизод 7 – Силата се пробужда“ – („Star Wars: Episode VII – The Force Awakens“)

„Междузвездни войни: Епизод 7“ официално ще се казва „Силата се пробужда“. Това стана известно вчера, от филмовата компания, която прави продължението на именитата сага.

Сюжетът се държи в тайна, знае се само, че действията на новия епизод „Силата се пробужда“ на „Междузвездни войни: Епизод 7“ ще се развива 30 години след „Междузвездни войни: Епизод 6 – Завръщането на джедаите“.

Това е първият филм от новата поредица от три филма, които са планирани да бъдат заснети от Уолт Дисни. Припомняме, че компанията Уолт Дисни купи компанията на Джорд Лукас – Лукасфилм.

Снимките вече са приключили, в момента се добавят видеоефектите. До този момент бюджетът на серията е 200 милиона долара, но е твърде възможно той да бъде надхвърлен.

До излизането на новия, седми епизод остава повече от година, но изглежда, че вече медиите са обсебени от това събитие. Прогнозите са филмът да се превърне в най-касовия филм на всички времена.

В „Междузвездни войни: Епизод 7 – Силата се пробужда“ ще играят освен Харисън Форд като Хан Соло, още и Кери Фишър и Марк Хамил съответно като принцеса Леа и Люк Скайуокър. Освен тях и Питър Мейхю не е забравен – той отново ще бъде в ролята на Чубака. Новите лица са Домнал Глийсън, Адам Драйвър от Ирландия, Лупита Нионго – мексиканка от кенийски произход, шведът Макс фон Сюдов, Анди Съркис и Джон Бойега от Англия. Участие ще вземе също така и Дейзи Ридли – неизвестна британка. Смята се, че режисьорът на филма Дж. Дж. Ейбръмс я е избрал по същите причини, както навремето Джордж Лукас е избрал неизвестни артисти за главните роли на принцеса Леа и Люк Скайуокър.

И накрая да споменем и датата на първата прожекция на „Междузвездни войни: Епизод 7 – Силата се пробужда“: 18 декември, 2015 г., прожекциите ще бъдат на 3D и IMAX 3D. Следващите два епизода на сагата Междузвездни войни са планирани да излязат през две години – през 2017 и съответно 2019 г.