Мел Гибсън ще режисира филм за цар Калоян?
Мел Гибсън ще режисира филм за цар Калоян?

Мел Гибсън ще режисира филм за цар Калоян? Да, точно така, Мел Гибсън е поканен да режисира филм за живота на Цар Калоян. Поканата идва от Ярив Лърнър, който е изпълнителният директор на „Ню Бояна”, пише дир.бг

В момента се работи по сценария на филма. За сценарист е привлечен Голан Рамрас. А той не е случаен човек, Голан Рамрас е един от най-добрите холивудски сценаристи. Работил е по сценариите на едни от най-касовите и знакови филми: „Господин и госпожа Смит”, „Железният човек”, „Невероятният Хълк”. Също така е писал сценариите и на „Twelve” (2015), „The App” (2015).

Авторите искат историята да бъде максимално достоверна и за това Голан Рамрас ще работи с български историци.

Филмът е предназначен за международния пазар и за това ще бъде на английски език, допълва Ярив Лърнър.

Дали Мел Гибсън ще режисира филма все още е под въпрос, защото той не е обявил решението си. Но поканата вече е изпратена, заедно с начална версия на сценария.

Освен като актьор Мел Гибсън е известен и със своите знакови филми, които режисира: „Апокалипто“, „Страстите Христови“. Също така не трябва да забравяме и “Смело сърце”, за който има две награди Оскар – за „Режисура“ и „Най-добър филм“.

Филмът за Цар Калоян ще се снима от “Милениум филмс”, която е американска продуцентска компания. Действието ще се развива по време на Четвъртия кръстоносен поход, който е предвождан от император Балдуин Фландърски. Ще се разказва за отношенията на цар Калоян и папа Инокентий Трети, преговорите за присъединяване на Българската църква към Римокатолическата църква.

Мел Гибсън в момента снима в Австралия, а ние оставаме в очакване, дали ще има положителен отговор на въпроса: Мел Гибсън ще режисира филм за цар Калоян?