Във филма „Запознай се с нашите“ („Meet the Parents“) непохватният, но добронамерен Грег Фокър възнамерява да се ожени за любовта на своя живот – Пам Бърнс, когато среща родителите й за пръв път на сватбата на сестра й.

В „Запознай се с нашите“ („Meet the Parents“) досега му се е налагало да търпи само обидчивата си годеница, но ето че се натъква и на твърде загрижения й баща Джак – бивш агент на ЦРУ. Сред хаоса и объркването на тази лудешка история Фокър дава мило и драго, за да спечели сърцето на потенциалния си тъст.

"Запознай се с нашите" ("Meet the Parents")
„Запознай се с нашите“ („Meet the Parents“)

Блясъкът на комедията идва и от изключителното актьорско присъствие на двойката Де Ниро – Бен Стилър. Двамата актьори не само се превъплъщават в интересните си роли, но съумяват да постигнат внушения за неповторимостта на характерите.

В „Запознай се с нашите“ („Meet the Parents“) смехът извира от подробностите на бита, но филмът определено се извисява над баналността на всекидневието и разкрива необятността на човешките страсти.

Номинация за „Златен глобус“`2000 за главна мъжка комедийна роля на Робърт Де Ниро; Номинация за „Оскар“ за най-добра песен: „A Fool in Love“.

„Запознай се с нашите“ („Meet the Parents“)

САЩ, 2000 г.

Режисьор: Джей Роуч

В ролите: Робърт Де Ниро, Бен Стилър, Тери Поло, Оуен Уилсън, Блайд Данър, Джеймс Ребхорн и др.

Жанр: Комедия, Романтика

Трейлър на филма „Запознай се с нашите“ („Meet the Parents“)