"Хобит: Битката на петте армии"
„Хобит: Битката на петте армии“

Вече излезе трейлъра на филма “Хобит: Битката на петте армии”. Трейлърът е представен от кинокомпанията “Уорнър брос”, която прави и самият филм. А Премиерата на “Хобит: Битката на петте армии” е предвидена за 17 декември 2014 г., в САЩ.

Режисьор на филма е Питър Джексън, който е направил и първите две части от трилогията “Хобит”, както и трилогията “Властелинът на пръстените”. В главната роля ще видим отново актьора Мартин Фрийман.

Както и “Властелинът на пръстените”, така и поредицата “Хобит” е се базира на книгата на Дж. Р. Р. Толкин “Хобит: Билбо Бегинс или Дотам и обратно”, която е в жанр фентъзи.

Така книгата “Хобит: Билбо Бегинс или Дотам и обратно”, която е публикувана за първи път на 21 септември 1937 г. се явява нещо като прелюдия, за най-голямото му произведение според неговите почитатели: “Властелинът на пръстените”. “Властелинът на пръстените” е написан след това, в годините 1939-1948 г.

Първият филм от трилогията “Хобит: Неочаквано пътешествие” имаше премиера през 2012 г., вторият филм – “Хобит: Пущинакът на Смог” излезе през 2013 г. А както споменахме вече, премиерата на третата част от трилогията “Хобит: Битката на петте армии” ще бъде тази година, 2014 г, на 17 декември, в САЩ.

Вижте трейлъра на филма “Хобит: Битката на петте армии”