“Пазители на галактиката” (“Guardians of the Galaxy”)
“Пазители на галактиката” (“Guardians of the Galaxy”)

“Пазители на галактиката” (“Guardians of the Galaxy”) е филм, направен от киностудиото на Марвел. Той държи зрителя в напрежение през цялото време, динамичен филм, зареден с много екшън и епични космически приключения.

Във филма “Пазители на галактиката” (“Guardians of the Galaxy”) ще видим Питър Куил, който в галактиката го знаят като “Star-Lord”, как ще се окаже преследван от ловци на глави. Той бива преследван след като открадва тайнствена, мистична сфера. Същата сфера е желана и от един от най-могъщите злодеи в галактиката – Ронан, чиито амбиции заплашват цялата Вселена.

Питър Куил – “Star-Lord” започва да бяга, от Ронан и се натъква на група от четирима неудачници. Макар и неохотно е принуден е да сключи примирие с тях: Sмъртоносната и загадъчна Гамора, Рокет, миеща мечка, запалена по оръжията, жадуващия за отмъщение Дракс Унищожителя и Грут, подобен на дърво хуманоид.

В “Пазители на галактиката” (“Guardians of the Galaxy”) ще видим как Питър Куил – “Star-Lord” открива силата на тайнствената сфера и разбира, че тя представлява заплаха за цялата Вселена. Тогава е принуден да направи всичко за да впрегне сбирщината от свои съперници за един последен, безрасъден отпор, битка, от която зависи балансът в Галактиката.

“Пазители на галактиката” – “Guardians of the Galaxy”

САЩ, 2014 г.

Режисьор: Джеймс Гън

В ролите: Зоуи Салдана, Крис Прат, Дейв Батиста, Бенисио Дел Торо, Глен Клоуз, Лий Пейс, Джон С. Райли, Майкъл Рукър

Жанр: Екшън, Приключенски филм, Фантастика

Трейлър на филма “Пазители на галактиката” – “Guardians of the Galaxy”