Действията във филма „Кендимен“ („Candyman“) се развива в „Кабрини Грийн“ в Чикаго.

В „Кендимен“ („Candyman“) това всъщност е гето, чиито жители са тероризирани от историята на Кендимен.

"Кендимен" ("Candyman")
„Кендимен“ („Candyman“)

Художникът Антъни Маккой (Яя Абдул-Матийн II) и приятелката му Бриана Картрайт (Тейона Парис), се местят в луксозно жилище в квартала, което се случва години след трагичните събития около смъртта на изучаващата градски легенди студентка Хелън Лайл и след като последният западнал блок в Кабрини е разрушен.

Гетото е променено до неузнаваемост и вече се населява от предприемчиви и преуспели млади хора.

Случайна среща със стар обитател (Колман Доминго) на „Кабрини Грийн“ запознава Антъни, чиято като художник започва да запада с трагичното и ужасяващо естество на истинската история зад Кендимен.

Антъни започва да изследва случая, ползвайки мрачните подробности като вдъхновение за картините си, защото е твърдо решен да запази статута си на арт сцената в Чикаго. Но не подозира, че отваря врата към сложно, изпълнено с мистерии минало, което ще отприщи нова вълна насилие и ще промени съдбата му завинаги.

Мит, реалност и фантазия се преплитат и размиват, за да разкрият стряскаща картина на съвременното ни общество, разкъсвано от предразсъдъци и омраза в едно смразяващо кръвта пътешествие в най-мрачните кътчета на човешкото съзнание.

„Кендимен“ („Candyman“) се смята за продължение на едноименния филм от 1992 г. когато действията се развиват във вече благоустроения квартал на Чикаго, където легендата започна.

Филмът е създаден по образите, създадени от английския белетрист и драматург Клайв Баркър (вкл. разказа „Забраненият“ /“The Forbidden“ от том V на „Кървави книги“ / „Books of Blood“, 1985).

САЩ, 2021 г.

Режисьор: Ниа ДаКоста

В ролите: Тони Тод, Яя Абдул-Матийн II, Тейона Парис, Колман Доминго, Ребека Спенс, Каси Креймър, Брайън Кинг

Жанр: Трилър, Ужаси

Трейлър на филма „Кендимен“ („Candyman“)