"Люси" - "Lucy"
„Люси“ – „Lucy“

В главната роля на филма “Люси” („Lucy“) ще видим Скарлет Йохансон, която играе млада жена, живееща в азиатския град Тайпей. Люси е жертва на отвличане и се събужда с наркотици, които са зашити във вътрешността на нейният стомах.

Обаче се случва неочакван инцидент и един от пакетите протича, в следствие на което веществата проникват в тялото и, и оказват влияние на нейният мозък. Заради този инцидент мозъкът и и тя самата получават нови, неподозирани способности: познания и възможности, бързина, сила – много повече способности, отколкото хората познават.

След като вече Люси  („Lucy“) има способности, тя се заема да разкрие и отмъсти на хората, които са и причинили това. Помага и професор Норман (в ролята ще видим Морган Фрийман), специализирал се в изследванията на човешкия мозък. Преследването, което започва, ще и помогне да разкрие в тайни свръх границите на човешкото познание.

Скарлет Йохансон в ролята на “Люси” („Lucy“)
Скарлет Йохансон в ролята на “Люси” („Lucy“)

Нейните възможности се подобряват, и тя открива, че става свръх човек: установява, че може да контролира времето и пространството, само за час да научи китайски, може да управлява своето тяло по нов, невиждан начин. Наркотикът който изтича в тялото и позволява да развие в максимална степен своя потенциал на мозъка, много повече 10-те процента при обикновените хора. По този начин Люси има възможност да разкрива тайни, които са отвъд границите на нашата Вселена.

Но следва и един много важен въпрос, който изниква благодaрение на дарбата, която Люси  („Lucy“) развива: Дали човечеството е готово за тази сила, за тези познания.

„Люси“ – „Lucy“

Франция, 2014 г.

Режисьор: Люк Бесон

В ролите: Скарлет Йохансон, Морган Фрийман, Пол Чан, Мин-Сик Чои, Аналей Типтън, Амр Уакед, Фредерик Чау, Клеър Тран

Жанр: Екшън, Фантастика

Трейлър на филма „Люси“ – „Lucy“