Бен Стилър в "Зулендър"
Бен Стилър в „Зулендър“

Вече стана ясно, че ще се снима продължение на “Зулендър”. Филмовото студио вече е дало съгласие да се снима втори филм, с работното заглавие “Зулендър 2”.

Първият филм беше пуснат през 2001 г., малко след атентатите в Америка. Този факт попречи на комедията да получи добри приходи. За сметка на това обаче се оказва, че приходите от наеми и продажби на DVD дискове надминават предварителните прогнози и феновете и рпиходите се увеличават.

Бен Стилър беше съобщил през 2010 г., че е започнал да работи по сценария на продължението на филма, разказващ несполуките на супермодела Дерек Зулендър, който е добродушния, но глуповат. Тогава Бен Стилър е оповестил, че Джъстин Теру е избран да бъде режисьор, а самият той отново ще играе главната роля на Зулендър.

Вчера Джъстин Теру е съобщил, че вече разполага със завършен сценарий на филма и се очаква в най-скоро време да започнат снимките. Но в същото време предупреди, че има голяма вероятност да не снима филма. Пречка ще бъде работата му по проекта “The Leftovers”:

“Не мисля, че ще имам време да режисирам филма. Всичко зависи от това дали ще продължим да работим по “The Leftovers”. Ако снимаме нов сезон, то тогава няма да мога да работя по “Зулендър 2”. Така че най-вероятно режисурата ще бъде отново поверена на Бен. Което разбира се ще бъде страхотно.”

В продължението на Зулендър се очаква отново да играе и Оуен Уилсън, който в първия филм изигра образа на световноизвестния модел Хензъл.

Предстои да разберем датата на официалната премиера на филма.