Във филма „Без/смъртен“ („Self/less“) се проследява историята на бизнесмен, който се прехвърля в чуждо тяло.

В „Без/смъртен“ („Self/less“) за целта той използва здраво тяло на нищо неподозиращ мъж.

"Без/смъртен" ("Self/less")
„Без/смъртен“ („Self/less“)

Бен Кингсли играе този неизлечимо болен мъж, който желае да прехвърли своето съзнание в друго, здраво тяло. А това се случва, защото е неизлечимо болен.

С помощта на тази процедура той преминава в ново, младо и физическо здраво тяло на мъж (в ролята е Райън Рейнолдс). На първо време той наслаждава на новия си живот и възможностите пред него, но постепенно разбира, че нещата не са толкова простити, както изглеждат.

Сюжетът разкрива, че тялото, което е прехвърлено, не е случайно подбрано и има своята история. Този млад мъж не е само „чиста страница“, както и трябва да бъде, а скорошното му минало на разкрива непредвидими обстоятелства. Защото спомените на тялото на младия мъж започват постепенно да изплуват в съзнанието на бизнесмена, използващ неговото тяло.

„Без/смъртен“ („Self/less“) е филм, който разглежда етичните и морални аспекти на това да притежаваш чуждо тяло, както и цената на богатството и властта. Той комбинира научна фантастика с трилър и екшън елементи, предоставяйки на зрителя непредвидимо развитие на сюжета и вълнуващи обрати.

„Без/смъртен“ („Self/less“)

САЩ, 2015 г.

Режисьор: Тарсем Сингх

В ролите: Райън Рейнолдс, Мишел Докъри, Матю Гуд, Сам Пейдж, Бен Кингсли, Натали Мартинес, Виктор Гарбър, Гриф Фърст

Жанр: Екшън, Трилър, Фантастика

Трейлър на филма „Без/смъртен“ („Self/less“)